U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Acupunctuur

 

Bij acupunctuur worden diverse technieken gebruikt maar de meest voorkomende en bekende vorm is het prikken met dunne, steriele naaldjes.

 

Vanuit de Traditionele Chinese visie op het menselijk lichaam stroomt er behalve bloed door de bloedvaten ook Qi (levensenergie) door de meridianen.

 

Als de Qi vrij kan stromen ben je gezond maar als de Qi ergens stagneert raakt je lichaam uit balans en krijg je klachten. Op de meridianen liggen acupunctuurpunten die de Qi-stroom kunnen beïnvloeden.

 

Tijdens een acupunctuur behandeling worden dunne steriele naaldjes gebruikt. Deze naaldjes zorgen ervoor dat de Qi weer vrij kan stromen en het lichaam
(Yin en Yang) weer terug in balans komt. Een acupunctuur behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Je kan wel een bepaalde sensatie waarnemen na het plaatsen van de naaldjes, dit is de Qi. 

 

Acupunctuur kan worden ingezet bij vele klachten, zowel bij acute als chronische aandoeningen.  Enkele voorbeelden: (chronische) vermoeidheid, depressie,
burn-out, overspannenheid, RSI, hoofdpijn en migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, onvruchtbaarheid, eetstoornissen, menstruatieklachten, overgangsklachten en darmklachten. Daarnaast kan acupunctuur ook ingezet worden als ondersteuning tijdens de behandelingen van kanker

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?