U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nieuwsflits

     september 2019
     Vanaf heden is het ook mogelijk om     
     afspraken te maken voor Cosmetische
     acupunctuur behandelingen.

November 2016

Sinds november 2016 ben ik volwaardig lid van de VBAG, deze afkorting staat voor Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. 

Klik hier voor meer info ! 

Nieuwsbrief ontvangen ??

 

Mijn naam is Elly de Jong. Toen ik in 2003 begon als pedicure merkte ik tijdens de behandelingen hoe fijn men het vond als de voeten gemasseerd werden. Dat was voor mij één van de redenen om te gaan zoeken naar een opleiding in het masseren van de voeten.

 

Al snel was het voor mij duidelijk dat ik niet alleen maar lekker wilde masseren maar ook graag mensen wilde helpen met hun klachten. Uiteindelijk kwam ik in 2012 terecht bij Total Health, waar een 4-jarige HBO-opleiding werd aangeboden, niet alleen in de Westerse maar ook in de Chinese voetreflex.....VoetreflexPlusTM. 

Mijn kinderen waren in het eerste jaar van mijn opleiding gewilde proefpersonen maar ik merkte ook wat het voornamelijk voor mijn zoon deed. Hij heeft tijdens zijn geboorte zuurstofgebrek gehad en heeft daardoor een hersenbeschadiging opgelopen waardoor hij o.a. last heeft van spasticiteit. Door de voetreflexPlus-behandelingen had hij voor een bepaalde duur veel minder last van deze spasmen.

VoetreflexPlusTM is de officiële Chinese voetreflextherapie gecombineerd met Westerse  voetreflexzonetechnieken. De verschillen tussen beide manieren van werken zijn behoorlijk groot. 


In het Westen werkt men alleen op de zones op de voeten en gebruikt men voor het masseren een speciale duimtechniek. In China kent men totaal andere massagetechnieken en worden, naast de zones op de voeten ook de meridianen en acupunctuurpunten behandeld op de voeten, onderbeen en knieën.

VoetreflexPlusTM omdat Chinees en Westers één geheel vormen tijdens de specifieke klachtenbehandeling. De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

In het laatste jaar van deze opleiding heb ik verschillende modules gevolgd om me te specialiseren. Eén van de gevolgde modules was 
Chinflex® Professional. Deze module geeft een stevige verdieping en uitbreiding op de Traditionele Chinese Filosofie en werkwijze. Met name deze module heeft mij doen besluiten om in 2016 te starten met de opleiding acupunctuur.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?