Selecteer een pagina
Home » Blog » Voetreflex » Hooikoorts en Voetreflex

Hooikoorts en Voetreflex

door | 10 nov, 2022 | Voetreflex

Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op stuifmeel (pollen) van grassen, bomen of struiken. Vroeger dacht met dat de klachten ontstonden door het hooien maar hooikoorts heeft weinig te maken met hooi en meestal niets met koorts.

De zachte winter heeft ervoor gezorgd dat de natuur dit jaar een maand vroeger ontluikt dan normaal. Tijdens droge momenten is er dan ook al kans op hooikoortsklachten.

De klachten bij hooikoorts zijn afhankelijk van het bloeiseizoen van grassen , bomen, struiken en onkruiden. Deze periode loopt van februari tot september.

Veel voorkomende klachten bij hooikoorts zijn een jeukende neus, een flinke verkoudheid en jeukende/branderige ogen. Verder kunnen ook een droog, jeukerig gevoel in de keel en hoestklachten voorkomen als ook een zwelling van het gezicht.

Naast het gebruik van medicijnen zijn er een aantal andere maatregelen die men kan nemen om de klachten van hooikoorts te verminderen.

Zo kan een voetreflextherapeut helpen om de klachten te verlichten !

Er wordt tijdens de voetreflexmassage extra aandacht besteedt aan de reflexzones van o.a. de neus en de ogen. Maar ook de reflexzones van de lymfklieren zullen behandeld worden om zodoende de weerstand van het lichaam te verhogen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin