Zwangerschapsreflexologie

en/of acupunctuur

Zwangerschapsreflexologie: Ondersteuning en Verlichting voor een Gezonde Zwangerschap

 

Welkom op mijn website, waar ik je graag informeer over de mogelijkheden binnen mijn praktijk op het gebied van zwangerschapsreflexologie. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je gezondheid tijdens deze bijzondere periode te verbeteren en eventuele klachten te verlichten, ben je hier aan het juiste adres.

Zwangerschapsreflexologie biedt niet alleen een geweldige voorbereiding op je bevalling, maar het kan je ook helpen om na de bevalling sneller op kracht te komen en je balans in het leven terug te vinden. Op deze pagina bespreek ik graag hoe zwangerschapsreflexologie jou kan ondersteunen en welke klachten het kan verlichten.

 

Ondersteuning tijdens de zwangerschap:

Het kan je helpen om je gezondheid te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Van het draaien van een baby in een stuit- of dwarsligging tot het opwekken van weeën als je uitgerekend of overtijd bent, zwangerschapsreflexologie kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw prenatale zorg.
Het is belangrijk om altijd akkoord te krijgen van je verloskundige of gynaecoloog voordat je zwangerschapsreflexologie ondergaat.

 

Verlichting van klachten:

Veel voorkomende klachten tijdens de zwangerschap kunnen met succes worden aangepakt door middel van zwangerschapsreflexologie. Ik kan je helpen bij het verminderen van de volgende klachten:

  • Misselijkheid: Zwangerschapsreflexologie kan helpen bij het verminderen van misselijkheid, waardoor je je beter kunt voelen en meer energie hebt.
  • Maagzuur: Door specifieke reflexpunten te stimuleren, kan zwangerschapsreflexologie verlichting bieden bij maagzuur, zodat je comfortabeler kunt eten en slapen.
  • Obstipatie: Zwangerschapsreflexologie kan de darmfunctie stimuleren en helpen bij het verminderen van obstipatie, waardoor je spijsvertering soepeler verloopt.
  • Oedeem: Als je last hebt van vochtophoping in je benen, enkels of handen, kan zwangerschapsreflexologie helpen om de doorbloeding te verbeteren en oedeem te verminderen.
  • Rugpijn en bekkenpijn: Door specifieke drukpunten te behandelen, kan zwangerschapsreflexologie verlichting bieden bij rugpijn en pijn in het bekkengebied, waardoor je comfortabeler kunt bewegen.
  • Zwangerschapsgerelateerde aandoeningen: Zwangerschapsreflexologie kan ook helpen bij het verminderen van beginnende zwangerschapsdiabetes, milde hoge bloeddruk en blaasontsteking, en zo bijdragen aan een gezondere zwangerschap.
  • Slaapproblemen, vermoeidheid en stemmingswisselingen: Zwangerschapsreflexologie kan een ontspannend effect hebben, waardoor je beter kunt slapen, minder vermoeid bent en meer emotionele balans ervaart.

 

Voorbereiding op de bevalling en herstel na de bevalling:

Naast het verlichten van klachten tijdens de zwangerschap, kan zwangerschapsreflexologie ook een waardevolle voorbereiding zijn op de bevalling. Het kan helpen bij het bevorderen van ontspanning, het versterken van het geboortekanaal en het bevorderen van een soepele geboorte-ervaring. Bovendien kan zwangerschapsreflexologie je helpen om na de bevalling sneller op kracht te komen en je balans in het leven terug te vinden.

In mijn praktijk bied ik naast zwangerschapsreflexologie ook acupunctuur aan, afhankelijk van de situatie en de klachten. Samen kunnen we kijken welke behandeling het beste bij jou past.

 

Elly helpt je super fijn. Luistert goed naar de klachten en stelt hier haar behandeling op aan! Tijdens mijn zwangerschap vaak geweest voor de extreme misselijkheid en het werkte. Kreeg ook tips mee voor thuis wat je kon doen druk punten. Bedankt Elly!

Marloes

google review

 

Wil je meer weten over zwangerschapsreflexologie, acupunctuur en de voordelen ervan? Neem dan contact met mij op en laat mij je begeleiden op jouw reis naar een gezonde zwangerschap en een vlotte bevalling. Ik kijk ernaar uit om je te helpen!