Wie is Elly ?

Dit ben ik ….

Mijn naam is Elly de Jong. Toen ik in 2003 begon als pedicure merkte ik tijdens de behandelingen hoe fijn men het vond als de voeten gemasseerd werden. Dat was voor mij één van de redenen om te gaan zoeken naar een opleiding in het masseren van de voeten.
Al snel was het voor mij duidelijk dat ik niet alleen maar lekker wilde masseren maar ook graag mensen wilde helpen met hun klachten. Uiteindelijk kwam ik in 2012 terecht bij Total Health, waar een 4-jarige HBO-opleiding werd aangeboden, niet alleen in de Westerse maar ook in de Chinese voetreflex…..VoetreflexPlusTM.

Mijn kinderen waren in het eerste jaar van mijn opleiding gewilde proefpersonen maar ik merkte ook wat het voornamelijk voor mijn zoon deed. Hij heeft tijdens zijn geboorte zuurstofgebrek gehad en heeft daardoor een hersenbeschadiging opgelopen waardoor hij o.a. last heeft van spasticiteit. Door de voetreflexPlus-behandelingen had hij voor een bepaalde duur veel minder last van deze spasmen.
VoetreflexPlusTM is de officiële Chinese voetreflextherapie gecombineerd met Westerse voetreflexzonetechnieken. De verschillen tussen beide manieren van werken zijn behoorlijk groot.

In het Westen werkt men alleen op de zones op de voeten en gebruikt men voor het masseren een speciale duimtechniek. In China kent men totaal andere massagetechnieken en worden, naast de zones op de voeten ook de meridianen en acupunctuurpunten behandeld op de voeten, onderbeen en knieën.

In het laatste jaar van deze opleiding heb ik verschillende modules gevolgd om me te specialiseren. Eén van de gevolgde modules was Chinflex® Professional. Deze module geeft een stevige verdieping en uitbreiding op de Traditionele Chinese Filosofie en werkwijze. Met name deze module heeft mij doen besluiten om in 2016 te starten met de opleiding acupunctuur, welke ik in 2020 heb afgerond.

Tijdens mijn laatste jaar van de opleiding acupunctuur kreeg ik zelf de diagnose borstkanker en het onderwerp voor mijn afstudeerscriptie was snel gevonden: “Acupunctuur bij Borstkanker gerelateerd Lymfoedeem”.

Inmiddels heb ik me verder gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen tijdens en na het hele proces van behandelingen bij kanker.

 

Volg mij op Social Media:

Acupunctuur

3 Jarige opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde gevolgd bij
Total Health Academy

 

Oncologie acupunctuur

1 Jarig internationaal erkend programma gevolgd bij
TCM Academy, Israël

VoetreflexPlus

3 Jarige opleiding in zowel Westerse als Chinese voetreflex gevolg bij
Total Health Academy

HBO Medische Basiskennis

1 Jarige opleiding Medische en Psychosociale basiskennis gevolgd bij
Total Health Academy

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou ?