Home » Blog » Oncologie » studie effectiviteit acupunctuur bij neuropathie

studie effectiviteit acupunctuur bij neuropathie

door | 11 mei, 2023 | Acupunctuur, Oncologie

Het onderzoek  “Impact of acupuncture and integrative therapies on chemotherapy-induced peripheral neuropathy: A multicentered, randomized controlled trial,” is een wetenschappelijke studie die de effectiviteit van acupunctuur bij neuropathie onderzocht heeft. Hieronder volgt een samenvatting van het onderzoek.

Neuropathie

Neuropathie is een aandoening waarbij de zenuwen in het lichaam beschadigd raken, wat kan leiden tot symptomen zoals pijn, tintelingen en gevoelloosheid. Acupunctuur is een vorm van Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij dunne naalden op specifieke punten in het lichaam worden geplaatst om de gezondheid te bevorderen.

De onderzoekers van dit onderzoek hebben gekeken naar bestaande studies die de effectiviteit van acupunctuur bij neuropathie hebben onderzocht. Ze hebben gegevens verzameld en geanalyseerd om een overzicht te krijgen van de resultaten.

Conclusie

Uit de resultaten van de studie bleek dat acupunctuur een positief effect kan hebben op de symptomen van neuropathie. Deelnemers die acupunctuurbehandelingen kregen, meldden vaak vermindering van pijn, verbeterde gevoeligheid en een algemene verbetering van hun kwaliteit van leven.

Hoewel deze resultaten bemoedigend zijn, is het belangrijk op te merken dat er meer hoogwaardig onderzoek nodig is om de resultaten te bevestigen. Ten tweede kan acupunctuur effectief zijn voor sommige mensen, maar het is mogelijk niet voor iedereen.

Ondanks dat zegt deze studie dat acupunctuur een   waardevolle behandeling kan zijn voor mensen met neuropathie.

 

Klik hier om het hele onderzoek te lezen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin