Home » Blog » Voetreflex » De overgang en VoetreflexPlus

De overgang en VoetreflexPlus

door | 10 nov, 2022 | Voetreflex

De overgang is geen ziekte maar een nieuwe levensfase !

De overgang is de periode waarin je als vrouw van een vruchtbare naar een onvruchtbare levensfase gaat. Al bij je geboorte heb je je hele levensvoorraad eicellen meegekregen: bijna een miljoen. Rond de pubertijd is de helft hiervan alweer verdwenen. En rond je vijftigste jaar ben je bijna door je voorraad eicellen heen. Omdat er minder eicellen zijn, maken je eierstokken ook minder hormonen aan (oestrogeen en progesteron) hierdoor gaat je hormoonspiegel schommelen en daar moet je lichaam aan wennen en reageert hierop met de soms bekende, soms wat minder bekende, overgangsklachten.

Uit onderzoek blijkt dan ongeveer 80% van de vrouwen last heeft van deze overgangsklachten. De klachten die vrouwen hiervan ondervinden zijn voor iedere vrouw verschillend.

De bekendste klachten zijn opvliegers, nachtelijk transpireren, slaapstoornissen, hoofdpijn en spier- en gewrichtspijnen. Maar de overgang kan ook geestelijke klachten geven zoals vergeetachtigheid, moe en lusteloos zijn, neerslachtig en stemmingswisselingen.

Veel vrouwen zoeken verlichting van de klachten door middel van het gebruik van hormoonpreparaten of andere producten. Jammer genoeg geeft dit soms nare bijwerkingen en ook niet altijd het resultaat waar op gehoopt wordt.

 

Voetreflextherapie als ondersteuning !

Door middel van voetreflextherapie wordt het zelfgenezend mechanisme van het lichaam gestimuleerd. De hormoonhuishouding wordt hierdoor weer in balans gebracht waardoor de klachten van de overgang kunnen verdwijnen of verminderen. Daarnaast wordt door de voetreflextherapie de bloed- en energiedoorstroming verbeterd en het werkt zeer ontspannend.

Omdat iedere vrouw andere klachten ondervindt van de overgang maak ik een behandelplan specifiek gericht op uw klachten. Dit behandelplan bestaat uit minimaal 5 behandelingen, afhankelijk van het zelfgenezend vermogen van uw lichaam en de ernst van de klachten.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin