Home » Blog » Algemeen » Wel of geen deodorant gebruiken ??

Wel of geen deodorant gebruiken ??

door | 10 nov, 2022 | Algemeen

Het is niet mijn gewoonte om reclame te maken voor een product maar voor deze wil ik een uitzondering maken.
Een maand of 2 geleden was ik weer eens op koffie-visite in de prachtige winkel van mijn vriendin Nathalie (Eau de Parfum Hellevoetsluis). Juist op dat moment kreeg zij de informatie en samples binnen van de Deocreme en de Sunsafe van The Ohm Collection. Welke 100% natuurlijk en vegan zijn en hierdoor dus vrij van o.a. de schadelijke aluminium.
Inmiddels staan deze producten bij haar in de winkel en heb ze uiteraard aangeschaft en uitgeprobeerd. Dat ik er erg blij mee ben, is wel duidelijk (anders had ik er niet over geschreven). Maar wil toch graag uitleggen waarom ik er zo blij mee ben en dan met name gericht op mijn vak-gebied.

Allereerst is het goed om te weten dat in het midden van onze oksel de Hart-meridiaan ontspringt. (Een meridiaan is een baan waardoor de Qi stroomt. Qi wordt vaak vertaald naar energie, dit klopt gedeeltelijk maar heeft nog meerdere vertalingen (hier over misschien een volgende keer meer)).
De oksel is dus eigenlijk een plaats op het lichaam waar we best zuinig op moeten zijn.
En niet alleen ontspringt hier de hart-meridiaan, maar ook zit de oksel vol met lymfeklieren die een belangrijke functie hebben.

De meeste deodoranten, welke je in de supermarkt koopt, zijn anti-transpirerende deodoranten. Deze deo’s stoppen de transpiratie maar ….. is het wel zo verstandig om de natuurlijke lichaamsprocessen te onderdrukken ? Om daar iets over te kunnen zeggen moeten we eerst kijken wat nou eigenlijk de functie is van transpireren.

Transpireren is o.a. nodig om:
* om ons lichaam koel te houden
* om toxines (gifstoffen) te verwijderen
We worden tenslotte niet zonder reden geboren met gemiddeld 3 miljoen zweetklieren.

De onprettige geur wordt niet veroorzaakt voor het transpiratievocht maar door de bacteriën op de huid die zich hechten aan bepaalde stoffen in ons zweet (o.a. vet en eiwitten).

Wat de natuurlijke deodoranten doen is zorgen dat de bacteriën zich niet kunnen vastzetten op deze stoffen en waardoor er geen nare lucht kan ontstaat. En daarnaast ruiken ze lekker bij het opbrengen en voel je je toch fris de hele dag.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin