Home » Blog » Oncologie » Acupunctuur vermindert Tamoxifen-opvliegers

Acupunctuur vermindert Tamoxifen-opvliegers

door | 29 apr, 2023 | Acupunctuur, Oncologie

Het onderzoek beschrijft hoe acupunctuur kan helpen bij het verminderen van opvliegers bij vrouwen die tamoxifen gebruiken. Tamoxifen is een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven aan vrouwen met borstkanker, maar een veelvoorkomende bijwerking van tamoxifen is opvliegers.

In het onderzoek werden 50 vrouwen met borstkanker en tamoxifen-geïnduceerde opvliegers willekeurig toegewezen aan een acupunctuurgroep of een controlegroep. De acupunctuurgroep kreeg wekelijks acupunctuurbehandelingen gedurende acht weken, terwijl de controlegroep geen behandeling kreeg.

Na de behandeling rapporteerden de vrouwen in de acupunctuurgroep significant minder opvliegers en een betere kwaliteit van leven dan de vrouwen in de controlegroep. Bovendien bleven de voordelen van de acupunctuurbehandeling nog minstens 12 weken na de behandeling aanhouden.

De onderzoekers concluderen dat acupunctuur een effectieve behandeling kan zijn voor tamoxifen-geïnduceerde opvliegers bij vrouwen met borstkanker. Het kan een veilige en gemakkelijk toegankelijke behandeling zijn voor vrouwen die tamoxifen gebruiken en opvliegers ervaren.

Wil je hier meer over weten ? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek, dan bespreken we wat voor jou de mogelijkheden kunnen zijn.

Het complete onderzoek is te lezen op https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731680/

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Meridianen, snelweg voor Qi

Meridianen, snelweg voor Qi

Meridianen: Een fascinerend concept binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)
Als TCM-therapeut gebruik ik de meridianen en de daarop gelegen acupunctuurpunten tijdens de behandeling.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin