U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nieuwsflits

     september 2019
     Vanaf heden is het ook mogelijk om     
     afspraken te maken voor Cosmetische
     acupunctuur behandelingen.

November 2016

Sinds november 2016 ben ik volwaardig lid van de VBAG, deze afkorting staat voor Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. 

Klik hier voor meer info ! 

Nieuwsbrief ontvangen ??

Hooikoorts & VoetreflexPlus

 

De zachte winter heeft ervoor gezorgd dat de natuur dit jaar een maand vroeger ontluikt dan normaal. Tijdens droge momenten is er dan ook al kans op hooikoortsklachten.

Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op stuifmeel (pollen) van grassen, bomen of struiken. Vroeger dacht met dat de klachten ontstonden door het hooien maar hooikoorts heeft weinig te maken met hooi en meestal niets met koorts.

De klachten bij hooikoorts zijn afhankelijk van het bloeiseizoen van grassen , bomen, struiken en onkruiden. Deze periode loopt van februari tot september.

Veel voorkomende klachten bij hooikoorts zijn een jeukende neus, een flinke verkoudheid en jeukende/branderige ogen. Verder kunnen ook een droog, jeukerig gevoel in de keel en hoestklachten voorkomen als ook een zwelling van het gezicht.

Naast het gebruik van medicijnen zijn er een aantal andere maatregelen die men kan nemen om de klachten van hooikoorts te verminderen.

Zo kan een voetreflextherapeut helpen om de klachten te verlichten !

Er wordt tijdens de voetreflexmassage extra aandacht besteedt aan de reflexzones van o.a. de neus en de ogen. Maar ook de reflexzones van de lymfklieren zullen behandeld worden om zodoende de weerstand van het lichaam te verhogen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?